ACTIVITEITEN

Voorlopig vragen we je nog je bezoek aan te melden via de website van Pennings Foundation. Kom je spontaan langs en is er ruimte, dan kun je je ook registreren bij binnenkomst of via de QR-code.

OPENING zaterdag 15 mei
door Kitty Zijlmans, hoogleraar kunstgeschiedenis nieuwste tijd Universiteit Leiden. (2 sessies: 14.00 en 16.00 uur)

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

OPENING Toos Nijssen – Lost in Transition zondag 16 mei - 14.00 uur

In de multimedia installatie ‘Lost in Transition’ komen de personages uit tekeningen van beeldend kunstenaar Toos Nijssen levensgroot tot leven. Al meer dan tien jaar maakt Nijssen als afsluiting van de dag een of meer tekeningen (aquarellen) en plaatst deze op social media.

In deze installatie vormt de video de verbinding tussen de levensgrote personages. Je ziet een bos, je hoort de regen vallen en op de achtergrond haar je stemmen, stemmen van toevallige voorbijgangers. De levensgrote personages lijken op te gaan in de wereld van het bos, samen en toch verloren. Als bezoeker word je meegenomen in de wereld van stilte, verre geluiden en personages die alien een deel van iemand kunnen zijn.

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

MATINEE zondag 23 mei
meet & greet met de kunstenaars die een multiple/editie hebben vervaardigd, 
(2 sessies: 14.00 en 16.00 uur)

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

MATINEE zondag 6 juni
voordracht door Renée Steenbergen, kunsthistoricus en journalist voor NRC Handelsblad, m.b.t. het aanleggen en conserveren van een kunstcollectie. (2 sessies: 14.00 en 16.00 uur)

Renée Steenbergen is kunsthistoricus en onderzoeksjournalist voor NRC. Zij publiceerde een standaardwerk over kunstverzamelaars in Nederland, getiteld Iets wat zoveel kost, is alles waard  en maakte diverse exposities met en catalogi over kunst in privécollecties, onder meer Kunst Uitgepakt, Waarom verzamelaars hun kunst niet uitpakken. Daarnaast publiceert zij over mecenaat: verzamelaars die kunstwerken schenken aan musea en gevers die geld doneren aan kunstinstellingen. Momenteel werkt zij aan een nieuw boek met de werktitel Kunst in Crisis? Over de toekomst van ons cultuuraanbod. www.ReneeSteenbergen.com.

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

CURSUS KIJKEN NAAR KUNST donderdag 10 juni
In samenwerking met kunsthistorica Anneke van Wolfswinkel organiseert Pennings Foundation een cursus kijken naar kunst. De cursus duurt één avond en wordt speciaal gehouden tijdens de expositie ‘De kunst van het kijken’. De (zelfde) cursus wordt twee avonden aangeboden. De cursus start om 20.00 uur en rond 21.45 uur sluiten we af met een borrel.

Kunst doet iets met je: je vindt het mooi (of niet), raadselachtig, grappig misschien, afstotelijk, of onbegrijpelijk. Maar waarom is dat zo? En hoe komt het nou dat je buurman iets prachtig vindt wat jij maar raar vindt? Kun je dat eigenlijk leren, kijken naar kunst?

Voor wie nieuwsgierig is naar de wereld van de hedendaagse beeldende kunst organiseert Pennings Foundation samen met kunsthistorica Anneke van Wolfswinkel de cursus Kunst dichterbij.

We kijken naar kunst in de expositie ‘De kunst van het kijken’ die op dat moment bij Pennings Foundation is te zien, duiken in de achtergrond ervan en wisselen onze kijkervaring uit met anderen. Verschillende disciplines komen aan bod zoals fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, glas en mixed media.

Een kickstart voor de beginnende kunstliefhebber.
Kunst ontdekken is een avontuur. En samen met anderen ontdek je nog meer.

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

FINISSAGE zondag 20 juni
een feestelijke toost op het eerste lustrum en op de toekomst van Kunstadvies Hanneke Janssen. ( 2 sessies: 14.00 en 16.00 uur)

Aanmelden - Pennings Foundation - Kunstadvies Hanneke Janssen

De tentoonstelling DE KUNST VAN HET KIJKEN is te bezoeken van 15 mei t/m 20 juni 2021, op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur en daarnaast op afspraak. Extra geopend op 1e en 2e Pinksterdag (23 en 24 mei) van 12.00 tot 18.00 uur

% jaar - Kunstadvies Hanneke Janssen