Aanbieding!

Quarantaine Konijn 2/5

501,00 500,00

Kunstenaar: Frans Franciscus
Jaar: 2021
Techniek: Delftsblauw sierbord met goudluster
Afmeting:

Ø 32 cm

Oplage: 2/5
Prijs: € 500,-

Vanwege de kwetsbaarheid van het werk is dit kunstwerk alleen af te halen, of persoonlijk af te leveren in overleg.

1 op voorraad

Beschrijving

Europese middeleeuwse en renaissancistische kunst is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Bijbelse en mythologische verhalen en iconografie vormen vaak de basis. In mijn taferelen overbrug en combineer ik eeuwen kunst en verschillende culturen. Mensen van nu worden in de traditie van weleer gesitueerd, maar het omgekeerde komt ook voor in werken die het verleden dan van eigentijdse kaders voorzien.

Over Franciscus & Franciscus

 Franciscus & Franciscus zijn de gebundelde krachten van de kunstenaars F. Franciscus (1959, Utrecht, Nederland) en Rienus Gündel Franciscus (1967, Dordrecht, Nederland).

Het kunstenaarsduo verwierf faam met hun fotografische portrettenserie ‘After Memling”. Zij ‘schilderen’ met digitale middelen geïnspireerd door de klassieke portretkunst van Vlaamse meester Hans Memling. In 2015 werkten zij vier maanden aan deze serie op voordracht van het Mondriaanfonds op Curaçao.

Met de serie ‘Pelgrimage’ slaat het duo een nieuwe weg in. Zij werden geïnspireerd door de monniken geschilderd door onder andere Zurbarán, Rembrandt en Greco. Met hedendaagse styling veranderen de modellen in reizigers, kruisvaarders, vluchtelingen en stadsnomaden.

De foto’s zijn niet te dateren ademen een surreële sfeer.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnr.

Onderwerp

Uw bericht